top of page

Marint kollagen - en av de största skönhetstrenderna

Kollagen är en strukturell komponent för bildandet av hud, tandkött, tänder, ben, senor, brosk och blodkärl. Kollagen är en viktig komponent i vår hud, men när vi åldras producerar våra kroppar mindre kollagen. Kollagen är dock inte bara bra för vår hud, det har förmågan att hjälpa till med många andra åldersrelaterade problem.Kollagen kan stärka huden och förbättra elasticiteten och återfuktningen, vilket innebär färre rynkor och torr hud. Studier har visat att kroppens egen kollagenproduktion kan dra nytta genom att ta kollagentillskott.


När vi åldras minskar mängden kollagen i våra kroppar, särskilt i våra leder. Om vi fyller på kollagennivåerna med kosttillskott kan vi dock hjälpa till att lindra symtomen på artrit och minska ledvärk, vilket innebär att du kan vara fysiskt aktiv längre.


Protein är en viktig byggsten för musklerna, men när vi åldras förlorar vi muskelmassa. Forskning har visat att om du tar kollagentillskott kan det uppmuntra kroppens egna produktion av kreatin, det protein som dina muskler behöver för att fungera.


Det är möjligt att kollagenet håller ditt hjärta igång. Artärernas struktur kommer från kollagen, men när vi åldras minskar våra naturliga nivåer av kollagen, så våra artärer kan bli svaga vilket orsakar förträngning. Studier har visat att om man tar kollagentillskott dagligen i sex månader minskar arteriella stelheter avsevärt.


Kollagen förbättrar matsmältningen, och vi vet alla hur viktigt det är med en sund tarm för att bibehålla en fin hud.Vem bör ta kosttillskott av kollagen?


  • Alla som är intresserade av att bibehålla en frisk hud.

Kollagen är ett av de viktiga proteiner som finns inuti våra kroppar och som utgör 75 % av vår hud. När vi åldras, så åldras även vår hud och kollagenet kämpar för att bibehålla sin jämna förnyelsehastighet och med ålder börjar det minska i produktion och effektivitet.

Det är därför vi drabbas av åldersrelaterade rynkor och fläckar när vi kommer upp i åren.


  • Alla som är intresserade av att bibehålla en hälsosam livsstil och en sund kropp.

Kollagen är inte bara ett viktigt protein för estetiska ändamål, utan proteinet kan också bidra till att upprätthålla och öka muskelmassan. Kollagen har ett högt innehåll av protein och aminosyror och kan hjälpa ligament, leder och senor som alla är en del av den intrikata matris i vår kropp som till stor del består av kollagen.Hydrolyserat kollagen

Hydrolyserat kollagen är kollagen som har brutits ner i ännu mindre bitar för att underlätta matsmältning och absorption, vilket innebär att kroppen lättare kan ta upp kollagenet och transportera det till kroppens alla celler. Hydrolyserat kollagen är också fördelaktigt om du har svårt att smälta vissa proteiner, på grund av de förenklade aminosyrastrukturerna.


Andra kosttillskott som kompletterar kollagen

C-vitamin är det viktigaste komplementet till kollagen, eftersom ju mer C-vitamin vi konsumerar desto mer kollagen kan våra kroppar skapa, vilket kommer att öka effektiviteten av ditt kollagentillskott avsevärt.


C-vitamin är viktigt för vår tillväxt och utveckling. Det produceras dock inte naturligt i våra kroppar och vi lagrar det inte heller när vi väl har konsumerat det. Därför måste vi få i oss det genom vår kost och och när vi behöver via kosttillskott för att få i oss enligt det rekommenderade dagliga intaget.


Uppbyggnaden av fria radikaler i våra kroppar är en bidragande faktor till åldrandeprocessen. C-vitamin är en antioxidant som bekämpar fria radikaler, så det är viktigt att vi upprätthåller en stadig tillförsel för att hjälpa till att vinna kampen.


Kollagen från nötkreatur vs marint kollagen

Du kanske tror att allt kollagen är likadant, men så är inte fallet. Kollagen från nötkreatur består av ben, hud och muskler från nötkreatur och liknar mest den typ av kollagen som våra kroppar själva producerar naturligt. På grund av dess komplicerade aminosyrakedjor kan det dock vara svårt för våra kroppar att smälta.


Marint kollagen skapas från kasserade fiskben och fiskfjäll. Marint kollagen liknar bovint kollagen genom att båda är rika på prolin och glycin: aminosyror med många användningsområden. Det används till allt från att reparera hud som skadats av solen till att bekämpa trött hud.


Marint kollagen överträffar sina konkurrenter genom att det är mer lättsmält och lättare att absorbera. Det är hållbart och vildfångat. Det innehåller också höga halter av aminosyran hydroxyprolin. Hydroxyprolin hjälper till att stimulera våra egna kroppar att producera kollagen genom att aktivera hud-, ben- och ledceller.


Hyaluronsyras kraft

Med tiden förlorar vår hud sin förmåga att behålla fukt vilket orsakar uppkomsten av fina linjer och rynkor; torr hud kan också ge sken av för tidigt åldrande. Att använda en produkt som innehåller hyaluronsyra hjälper till att binda vatten djupt inne i vår hud och håller huden fyllig och återfuktad, vilket bromsar hudens åldrandeprocess.


Vårt sortiment av marint kollagen

Våra nya kosttillskott bidrar till att öka kollagenproduktionen.

Naturligt fria från vete, gluten, laktos och mjölkprodukter. Ej bestrålade och utan genetiskt modifierade organismer.

Inga konstgjorda färgämnen, konserveringsmedel, sötningsmedel eller fyllmedel.


PURE MARINE COLLAGEN


Vårt kollagen är typ 1, renat hydrolyserat kollagen, vilket innebär att det är lättare att absorbera än icke hydrolyserat marint kollagen.

Bara en portion ger 7 500 mg mycket absorberbart hydrolyserat kollagen av hög styrka som kompletterar befintligt kollagen.


MARINE COLLAGEN BEAUTY BLEND


7 500 mg (per portion) rent marint kollagen är laddat med naturligt C-vitamin (37 % rekommenderat intag per portion) från ekologiskt Camu Camu-pulver och ekologiskt Acai-pulver och den heroiska hudförskönande hyaluronsyran. C-vitamin hjälper till att stimulera kollagensyntesen för att upprätthålla kollagennivåerna och motverka den naturliga nedgång som sker när vi åldras.51 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page